Папський харлей продали за 48 000 фунтів для потреб дитячого будинку в Уганді
  • Чтв, 24/10/2019 - 10:20

Білий мотоцикл – папський харлей-девідсон – продали 20 жовтня на аукціоні в Стаффорді, Великобританія, за 48 300 фунтів. Про це повідомив на своєму сайті аукціонний дім Bonhams.

Мотоцикл, який благословив та підписав Папа Франциск у Римі, підготований спеціально для нього, є подарунком групи мотоциклістів «Jesus Biker International», з осередком у Шаафгаймі, в німецькому місті Гессен. Цей спеціальний екземпляр передав Папі в травні директор Папських місійних справ в Австрії о. Карл Уоллер. Кошти від продажу харлея призначені для допомоги сиротинцю в Уганді, яким керує австрійська організація «Missio».

Виставляючи папського харлея на аукціоні, «Jesus Biker» очікували, що він принесе щонайменше 300 000 євро – це все, що потрібно для побудови запланованого дитячого будинку. Зараз фанати харлея «дуже розчаровані», пише місцева німецька газета «Main-Post».

Папа отримав ще одного харлея раніше – у червні 2013 року – від виробника. Мотоцикл, що має напис: «Колись власність Його Святості Папи Франциска», з іменем «Francisco» на баку, продали на аукціоні в Парижі за 241 500 євро, а кошти від продажу спрямували на притулок Карітас для бездомних на римському центральному вокзалі Терміні.

Харлей від мотоциклістів для Папи Франциска стосується Південної Америки – батьківщини Папи. Це мотоцикл в стилі «chicano», тому з високим кермом і широким крилом на задніх колесах. На крилі видно хрест. Мотоцикл є білого кольору і – за словами жертводавців – містить  багато специфічних деталей. На виготовлення сідла знадобилося близько місяця.

«Jesus Biker» у Вюрцбурзі існує з 2014 року, зараз нараховує близько 40 жінок та чоловіків різних християнських конфесії, які регулярно беруть участь в акціях з надання допомоги. Вони хочуть, щоб люди знову стали чутливими до віри в Бога і показати, що любов до їзди мотоциклами і любов до мирного послання Ісуса не повинні бути взаємовиключними, наголосив засновник групи «Jesus Biker» Томас Дракслер.