Папський хор записав компакт-диск на Адвент і Різдво
  • Чтв, 26/10/2017 - 21:48

Папська музична Сикстинська капела записала компакт-диск з піснями на Адвент і Різдво. Його видали під назвою «Veni Domine – Advent & Christmas at the Sistine Chapel». Презентація відбулася 24 жовтня 2017 року в прес-службі Святого Престолу.

Стародавні музичні твори, які увійшли до альбому, створювали спеціально для папських святкувань. Їхні партитури зберігаються у фонді Сикстинської капели у Ватиканській Апостольській Бібліотеці – одному з найбільших у світі архіві музики епохи Відродження, в якому зберігаються манускрипти найвідоміших композиторів цього історичного періоду.

Критерієм вибору композицій була їхня приналежність до тематики Адвента і Різдва Христового, а також частота виконання під час папських церемоній, розповів на презентації диригент папського хору о. Массімо Паламбела.

Компакт-диск вийшов під лейблом «Deutsche Grammaphon». Це вже третій проект у межах співпраці Сикстинської капели і цієї престижної німецької фірми звукозапису. Перший альбом – збірка григоріанського співу «Cantate Domini» – записали 2015 року, а другий – диск з твором «Missa Papæ Marcelli» італійського композитора епохи Ренесансу Джованні П'єрлуїджі Палестрина – 2016 року.