Папський нунцій відвідав костел св. Марії Магдалини у Львові
  • Суб, 26/12/2015 - 16:10

В урочистість Різдва Господнього новий Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті у супроводі Архієпископа Мечислава Мокшицького відвідав римо-католицьку парафію св. Марії Магдалини у Львові. Представляючи вірним високого гостя, митрополит подякував нунцію за те, що той побажав також і з цією спільнотою пережити радість Різдва Господнього та зміцнити вірних своїм словом, а такої обнадіяти».

«Із великим захопленням дивлюся на цей прекрасний костел – сказав у проповіді Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті. – Але ви би, напевно, мені відповіли: «Ексцеленціє, це не є костел, а зал органної музики». Однак в цьому мене не переконаєте, бо для мене це є костел. Дуже гарний костел.

Тому ми повинні зробити все можливе, щоби цей будинок сакральний, цей костел якнайшвидше повернувся до своєї первісної функції. Запевняю вас, що я зроблю все можливе, аби нагадати властям, що цей костел повинен бути костелом. Навіть якщо цей сакральний будинок використовується як зал органної музики, то сьогодні і так ми маємо винятковий і найкращий концерт, який є можливим. Чи знаєте, що це за концерт? – Це концерт ангелів, які співають: «Слава во вишніх Богу, і на землі мир людям доброї волі!» Це найкращий концерт. Космічний концерт. Цей концерт слухають ангели, слухають зорі, слухає ніч, і це є концерт, за який при вході не треба платити. А чому маємо такий концерт і чому співають ангели? – Тому, що святкує все людство».

На завершення проповіді Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті мовив: «Навіть там, де зараз війна, яка прагне знищити людину і людську гідність, ми твердо віримо, що завдяки Божому Слову людина якби заново народиться. І власне в цьому наша радість і радість свята Господнього Різдва, яке дає нам надію. І ніщо й ніхто не може забрати від нас цієї радості. Навіть якщо важко нам визнавати нашу віру, то ніщо не забере в нас цієї радості. Ніщо і ніхто не забере цієї радості».

Передаючи присутнім у храмі св. Марії Магдалини різдвяне вітання від Святішого Отця Франциска, Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті закликав докласти всіх зусиль для того, щоб ніхто і ніщо не відділяли людської музики від музики Господньої. Христос рождається, віддайте Йому хвалу!

Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті оглянув приміщення костелу св. Марії Магдалини та поспілкувався зі священиками, монахинями і парафіянами.