Папський роздавач милостині відкриє в столиці ЦАР педіатричну лікарню
  • Птн, 01/03/2019 - 18:23

Завершилася реконструкція закладу, який Святіший Отець відвідував під час візиту до серця Африки наприкінці 2015 року.

Кардинал Конрад Краєвський, Папський роздавач милостині, вирушив з візитом до Центральноафриканської республіки, де в суботу, 2 березня 2019 р., очолить інавгурацію відновленої педіатричної лікарні в столиці країни місті Банґі, що була розбудована та оснащена завдяки фінансовій підтримці Святого Престолу й довірена під опіку ватиканської педіатричної лікарні «Дитяти Ісуса».

Разом з очільником Апостольської елемозінерії, до ЦАР прибули президент лікарні «Дитяти Ісуса» Марія Енок та командир Корпусу Ватиканської Жандармерії Доменіко Джанні, який протягом цих років організовував благодійні заходи з метою збоку коштів для здійснення цього проекту.

Обіцянка Папи…

Все почалося наприкінці листопада 2015 року. Перед тим, як відкрити Святий Рік Божого милосердя в катедральному соборі Банґі, 29 листопада Папа Франциск відвідував педіатричну лікарню столиці ЦАР. Він привіз медикаменти, які для маленьких пацієнтів в цій країні, розтерзаній громадянською війною, виділила ватиканська педіатрична лікарня. Під час відвідин з уст Святішого Отця прозвучала обіцянка: «Я вас не забуду».

…та її здійснення

Через майже 2 роки, 12 липня 2017 року, до цього закладу завітала Марія Енок, щоб урочисто закласти наріжний камінь під спорудження нового відділення, що включало відновлення та розширення старої будівлі, адже деякі відділення розміщувалися в наметах. Завдяки угодам з урядом країни, разом з відновленням приміщень розпочалося здійснення формаційної програми для підвищення кваліфікації та вишколу місцевого медперсоналу. Й ось прийшов час на завершення виконання обіцянки, що відкриває в країні, яка ще досі не здобула миру, погляд у майбутнє.