Парламент Уганди прийняв закон про спротив ЛГБТ
  • Пон, 27/03/2023 - 17:35

Уганда, країна з християнською більшістю, проголосувала за посилення підтримки біблійного розуміння подружжя та статевості, прийнявши закон, який надалі криміналізує содомію та іншу невпорядковану поведінку. Про це повідомляє LifeSiteNews.

 

Раніше цього місяця президент Йовері Мусевені закликав парламент підтримати “закон проти гомосексуалізму”, додаючи, що Захід, який сприяє ЛГБТ, повинен “припинити марнувати час людства, накидаючи нам свої соціальні практики”.

 

“У своїй країні ми матимемо свою мораль. Ми захищатимемо наших дітей. Ми приймаємо цей закон для себе. Ми приймаємо цей закон для своїх дітей. Ми приймаємо цей закон для дітей наших дітей”, – сказав президент у своєму зверненні. – “Ніхто не повинен нас шантажувати чи залякувати”, – додав він, посилаючись на постійні намагання Заходу пропихати такі практики серед африканського народу.

 

Серед тих, хто робить такі спроби, є Держсекретар США Ентоні Блінкен, який уже встиг засудити рішення Уганди. У Твіттері він написав, що прийняття закону проти ЛГБТ підриває основні права людини усіх громадян Уганди і може спричинити повернення проблеми боротьби з ВІЛ/СНІД: “Закликаємо уряд Уганди рішуче переглянути впровадження такого законодавства”.

 

Зазначимо, що даний закон забороняє будь-яку форму сексуальних відносин між особами однієї статі; забороняє ідентифікувати себе як лесбіянку, гея, трансгендера, квіра чи ін., що не є чоловіком чи жінкою.

Окрім того, він передбачає:

10 років ув‘язнення для осіб: які намагались заманити дитину у такі “відносини”; які є власниками приміщень, де, за їхньою згодою, відбувались прояви гомосексуалізму; які вступили в гомосексуальний “шлюб” чи були до цього причетні;

7 років ув‘язнення для осіб, які намагались вчинити гомосексуальний акт;

3 роки ув‘язнення для неповнолітніх, які вчинили гомосексуальний акт.

Окрім того, закон пропонує довічне ув‘язнення для осіб, які вчинили гомосексуальні акти, і смертну кару для тих, хто вчиняв їх за обтяжуючих обставин.