Патріархи Східних Церков зустрілись з президентом Обамою в Білому Домі
  • Птн, 12/09/2014 - 19:43

Вперше в історії пʼятеро Патріархів, що представляють християнські спільноти на Близькому Сході, відвідали Білий Дім, щоб обговорити з Президентом Бараком Обамою питання захисту християн на Близькому Сході. У зустрічі, що відбулася в четвер, також взяла участь Сюзан Райс, радник з питань Національної безпеки.

На зустріч з президентом США прибули:

Патріарх Бешара Бутрос Раї (Маронітський Патріарх Антіохії і усього Сходу),

 Григорій ІІІ Лахам (Мелкітський Греко-Католицький Патріарх Антіохії і усього Сходу, Александрії і Єрусалиму),

 Мор Ігнатіус Афрем ІІ (Сирійський православний Патріарх Антіохії),

Ігнатіус Юссеф ІІІ Юнан (Сирійський католицький Патріарх Антіохії і усього Сходу),

Арам І Кешішіан (Католікос Святого Престолу Кілікії Вірменської Апостольської Церкви),

Митрополит Джозеф Аль- Зехлауі (Архиєпископ Нью-Йорку та усієї Північної Америки Антіохійської православної Церкви – офіційний представник Греко-православного Патріарха Івана Х Антіохії і усього Сходу),

єпископ Ангелос (генеральний єпископ Коптської православної Церкви Александрії – офіційний представник Папи Тавадроса ІІ)

Ібрагім Ібрагім (єпископ-емерит Халдейської єпархії св. Томи Апостола – офіційний представник Люїса Рафаеля Сако І, Халдейського католицького Патріарха Вавилону і Глави Халдейської Католицької Церкви)

Попри напружений графік у звʼязку з відзначенням річниці трагедії 11 вересня, президент зміг присвятити 40 хвилин для розмови з представниками Церков – інформує Радіо Ватикану.

На думку кардинала Бешара Бутроса Раї, президент Обама з великою увагою вислухав промови єпископів Близького Сходу. Він цілком усвідомлює, яку небезпеку становлять для цього регіону джихадисти з угрупування ISIS. Він наголосив на потребі обороняти релігійні меншини,  також надати християнам можливість повернутись до своїх домівок. За словами маронітського Патріарха, президент Обама також добре орієнтується в ситуації Лівану, і обіцяв цій країні захист перед відлунням регіональних конфліктів.