Патріярх Сако зазначає що християни-поверненці на визволені території Іраку потребують допомоги
  • Суб, 28/01/2017 - 14:19

У своєму коментарі для «Радіо Ватикану», повідомляє хорватська редакція Радіо, католицький халдейський Патріярх Блаженніший кардинал Луїс Рафаель Сако зазначив, що операція по визволенню Мосулу від бойовиків ІДІЛ-у все ще триває та що в місті, фактично, відбувається гуманітарна катастрофа, оскільки Мосул уже кілька місяців залишається без питної води.

Його Блаженство відзначив, що цивільне населення Мосулу потребує основних речей: їжі, лікарств, води і обігріву. Патріярх Сако зазначив, що у влади Іраку не існує жодного плану по відновленню життя в Мосулі та Долинах Ніневії після їх визволення від самозваного Ісламського халіфату.

Кардинал Сако зазначив, що халдейські єпископи уже зібрали по своїх єпархіях дещо грошей і гуманітарної допомоги для християн, які збираються повертати на визволені від ісламістів території. Його Блаженство також зазначив, що найближчим часом халдейський єпископат звернеться із закликом до цілої Католицької Церкви, а окремо і до благодійних організацій та фондів таких як «Церква в потребі» та Карітас з проханням про допомогу для християн-поверненців.