Пенджаб: мусульмани фінансують будівництво католицького храму
  • Суб, 07/05/2016 - 19:00

Мусульманські селяни допомагають у зборі коштів на будівництво католицького храму. Цей жест великодушності належить жителям села Халсабад, розташованого недалеко від міста Годжра в пакистанській провінції Пенджаб. У селі проживають тільки вісім християнських сімей, і недавно їх каплиця була зруйнована мусонними дощами. Вимушені молитися по домівках, католики вирішили побудувати новий храм і звернулися за допомогою до співгромадян.

На даний момент вже зведені зовнішні стіни культової споруди. За словами місцевого священика Афтаба Джеймса Пола, пожертвування - це «діалог життя». О. Пол служить помічником настоятеля парафіяльної церкви Святого Фіделіса в Хушпуре, і Халсабад є одним з 56 сіл, підпорядкованих пастирській турботі цих священиків. «Один з віруючих-мусульман пожертвував 2 тисячі рупій на Великдень», в той час як інший місцевий мусульманин-бізнесмен вирішив пожертвувати 30 тисяч рупій для сільської комісії, яка займається будівельними роботами.

О. Пол, який протягом дев'яти років очолював єпархіальну комісію Фейсалабад з міжрелігійного діалогу, зазначив, що вже не в перший раз мусульмани допомагають у будівництві католицького місця культу. У 2005 році вони профінансували зведення церкви недалеко від Годжра. На жаль, ця місцевість стала трагічно відомою в 2009 році: в результаті звинувачень у богохульстві 10 місцевих християн були вбиті, щонайменше семеро з них спалені заживо. В результаті нападів екстремістів чотири церкви були зруйновані. «У нас дуже багато забобонів, - заявив о. Афтаб Джеймс Пол, - та не можна в діях небагатьох звинувачувати всіх віруючих-мусульман».