Переслідування християн в 2019 році посиляться - правозахисники
  • Птн, 11/01/2019 - 10:57

Згідно з доповіддю міжнародної правозахисної організації переслідування християн в 2019 році посиляться. Особливо небезпечними для віруючих стануть Нігерія, Китай і Індія.

В організації Release International, яка цього року відзначила 50-річчя, розповіли, що в минулому році 215 мільйонів віруючих в світі зіткнулися з насильством і дискримінацією за свою віру, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

«Бойовики Фулані в Нігерії за перші півроку вбили близько 6 000 осіб, ще 50 000 змушені були покинути свої будинки», - розповіли представники організації про ситуацію в африканській країні.

У червні Християнська Асоціація Нігерії (CAN) і служителі в штаті Плато назвали те, що відбувається в Нігерії «чистим геноцидом, який потрібно негайно зупинити».

У числі країн, які викликають особливе занепокоєння, правозахисники назвали Китай, де репресії проти віруючих і церков тривають багато років. У минулому році чиновники неодноразово влаштовували рейди і закривали церкви, затримували членів громад, знімали хрести і спалювали Біблії. Християн в Китаї також змушували підписати документи, в яких вони відмовилися від своєї віри. За непокору їх могли виключити зі школи і позбавити соціальних допомог.

В Індії, як відзначили в Release International, індуїстські радикали вривалися на молитовні зібрання, грабували церкви і били віруючих.

«Ми постійно привозимо Біблії на місцевих мовах, щоб замінити ті, які знищили бойовики, і допомагаємо заарештованим пастирям», - повідомили в організації.

У 2019, згідно з прогнозами Release International, найнебезпечнішими для християн країнами також назвали Північну Корею, Еритрею і Пакистан.