Переслідування християн в Індії щоразу зростає
  • Нед, 12/10/2014 - 23:21

Християни Індії щоразу більше терплять через переслідування з боку індуїстів-екстремістів. Тепер вони звертаються до уряду і місцевої влади, щоб вони оборонили їх від насильства ворогів Ісуса.

На захист християн виступили індійські єзуїти, що діють в рамках групи «Jesa» (Jesuits in Social Action). Вони надіслали текст агенції Fides, в якому звертають увагу на величезну кількість антихристиянських інцидентів. Лише за період від травня до серпня цього року індуїсти-екстремісти і інші радикали нападали на різні релігійні меншини 600 разів! І це лише ті випадки, про які повідомили ЗМІ. А кількість усіх переслідувань, про які часто замовчують, мала б бути набагато вищою.

Єзуїти наголошують, що влада не докладає достатньо зусиль для того, щоб оборонити християн. Тим часом безкарність спричиняє лише до зросту екстремістських тенденцій, що призводить до наступних нападів. Новий уряд, який править Індією впродовж 100 днів, не дає раду з цією проблемою. А в цей час екстремісти виголошують промови ненависті на адресу християн і мусульман – бо їх в Індії також переслідують – насміхаються з їх ідентичності, висміюють віру і ставлять під сумнів їх право проживати там.

Як інформують єзуїти, в Індії християн рідко вбивають на релігійному фоні – хоч буває і таке! – найчастіше відбуваються інші форми нападів. Насильство стає щоденною реальністю для християн Індії.