Пережиття втрати – шлях оновлення
  • Втр, 25/09/2018 - 12:22

Почуття втрати – це дуже глибоке страждання, яке відчули жінки-вдови, котрі втратили своїх чоловіків в зоні бойових дій. Ця сильна біль викликає безліч фізичних, емоційних і духовних реакцій. Ніхто не залишається осторонь цієї втрати.

З метою подолання смутку та душевного болю, Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ провела реабілітацію з 17 по 20 вересня 2018 року у Гошівському монастирі згромадження Сестер Пресвятої Родини. У розвантаженні брали участь жінки із Волинської, Запорізької та Львівської областей. Кожна з них, а їх було 18 осіб, перебувала на різних стадіях пережиття втрати.

Деякі з них налагоджують нове життя, а інші навпаки – розгублені, самотні і сповнені відчаю. Саме на Прикарпатті, за допомогою команди священників, психологів та масажиста-реабілітолога, вони мали змогу поділитися болем втрати, а не замикатись у мовчанні, прирікаючи себе на ще більшу самотність. Щодня для них проводились духовні бесіди та індивідуальні психологічні консультування, подорожі, масаж, волейбол, групові психологічні заняття. Однак, на завершальному колі, багато з них проговорили про знайдення духовного спокою під час Літургії, де капелани виголошували проповідь для роздумування, а в подальшому мали індивідуальні духовні бесіди.

Проведена робота командою фахівців надасть можливість жінкам-вдовам повернутися додому з новими силами, включитися у повсякденне життя та планувати подальше майбутнє.