Пергаменти з папським благословенням - тепер онлайн
  • Срд, 06/03/2019 - 11:45

Пергаменти з папським благословенням з нагоди хрещення, шлюбу, ювілеїв та інших значних подій тепер можна замовити через інтернет. У Ватикані запустили новий веб-сайт.
Зацікавлена особа може вибрати один з 25 моделей пергаменту, на якому друкується текст папського благословення. Через новий сайт можна направити запит і внести суму пожертви, яку дикастерія від імені Святішого Отця направить на допомогу бідним.

Принципи роботи Апостольського Єлемозинарія (роздавача милостині) і його керівника вперше сформулював папа Григорій X в кінці XIII ст. До сьогоднішнього дня Папський Єлемозинарій отримує гідність архиєпископа і належить до так званої Папської сім'ї, завдяки чому бере участь у всіх літургійних церемоніях і офіційних аудієнціях за участю Понтифіка.

Папа Лев XIII, з метою полегшити збір коштів для діяльності Єлемозинарія, уповноважив його керівника від його імені уділяти апостольське благословення і відображати це на спеціальному пергаменті, про автентичність якого свідчить підпис і печатка дикастерії.

Вартість папського благословення включає: матеріал, підготовку, доставку і пожертву, призначену для благодійних ініціатив Папи. Всі доходи Єлемозинарія, в першу чергу пожертвування, пов'язані з видачею пергаментів з папським благословенням, скеровують на допомогу людям, які її потребують. Безліч таких осіб щодня звертаються до Святішого Отця з проханням про фінансову допомогу.

Нещодавно Єлемозинарій відкрив новий медико-санітарний пункт "Матері Милосердя", який розташувався прямо під колонадою Берніні на площі св. Петра у Ватикані. Установа стала подарунком Понтифіка для бездомних і паломників, які тепер мають можливість отримати першу медичну допомогу.