Перша мусульманка, що стала міс США, прийняла християнство
  • Птн, 06/05/2016 - 20:21

Рима Факіх, що стала в 2010 році першою в історії мусульманкою, яка виграла титул Міс США, навернулася в християнство, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

Про те, що Міс США-2010, мусульманка Рима Факіх прийняла християнство, стало відомо зовсім недавно. Зараз вона в Лівані готується до весілля з музичним продюсером, християнином-маронітом. В кінці березня Факіх в своєму твіттері процитувала вірш із послання до Филип'ян (4:13).

Рима Факіх зросла в родині шиїтських мусульман, але в дитинстві відвідувала католицьку школу. В інтерв'ю Huffington Post в 2010 році вона сказала, що її сім'я досить ліберальна і поважає різні релігії. Чоловік її сестри - християнин. Її дядько навернувся в християнство і став священиком. Вона зазначила, що в родині прийнято ходити до церкви на Великдень, наряджати ялинку на Різдво, дивитися "Чудо на 34-й вулиці" - один з найпопулярніших різдвяних фільмів в США. При цьому святкувалися і деякі з ісламських свят.

З ісламом майбутня Міс США стикнулася ближче під час навчання в університеті штату Мічиган. Після перемоги в головному американському конкурсі краси ЗМІ цитували Риму Факіх: "Я хотіла б сказати, що в першу чергу я американка, і я арабо-американка, я ліванська американка, і я мусульманка-американка".

Підписники Міс США-2010 в твіттері в більшості своїй висловлюють підтримку її наверненню до християнства.