Перші кроки Папи Франциска в Туреччині
  • Птн, 28/11/2014 - 16:06

До Анкари, першого етапу триденного Апостольського візиту до Туреччини, Папа Франциск прибув коло полудня. В аеропорту його вітали Апостольський Нунцій в Туреччині архиєпископ Антоніо Лучібелло, представники уряду та місцевої влади. Згідно з прийнятим під час останніх поїздок Папи порядком, в аеропорту відбувся лише офіційний прийом, а церемонія привітання пройшла у президентському палаці й була поєднана із візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю з представниками влади.

Прямуючи до столиці, Святіший Отець здійснив протокольні заходи у Мавзолеї Ататюрка. Пошана до Ататюрка, лідера турецького національного руху проти поділу колишньої Османської імперії після І Світової війни та першого президента, дуже велика і в офіційну церемонію візитів глав держав та урядів входить відвідування цього мавзолею ще перед зустріччю з президентом.

Також і Святіший Отець насамперед прибув до цього монументального архітектурного комплексу, віддаленого 45 кілометрів від аеропорту. Перед домовиною Ататюрка Папа поклав червоно-білий вінок квітів, ушанувавши його хвилиною мовчання, а потім підписав Золоту Книгу почесних гостей.

Після відвідин мавзолею Ататюрка, у новому президентському комплексі, згідно з офіційним протоколом, відбулась урочиста церемонія привітання Вселенського Архиєрея.

Після приватної зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоґаном та обміном подарунками, у програмі зустріч з прем'єр-міністром, представниками влади та з Керівником відділу в справах релігій.