Перший Форум української молодіжної діаспори в Італії
  • Чтв, 08/08/2013 - 20:32

З 6-го по 8-ме вересня 2013 року  в південно-італійському містечку Серіно (провінція Авеліно) в приміщеннях відпочинкового табору Сестер Францисканок за підтримки УГКЦ м. Авелліно, Генерального консульства України в Неаполі, Дієцезії та «Карітасу» Авеліно, місцевих регіональної, провінційної та міської адміністрацій (Regione Campania, Provincia di Avellino, comune di Avellino, comune di Serino) відбудеться Перший Форум української молодіжної діаспори в Італії!

7 вересня з нагоди Першого форуму української молодіжної діаспори в Італії відбудеться урочиста лінійка (в програмі благословення місцевого Єпископа Франциско Маріно, Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспаії Владики Діонісія Ляховича та Єпископа УПЦ, після цього марш представників різних міст Італії).

О год. 10:00 розпочнеться мітинг на тему: «Інтеграція української молоді в Італії. До угоди про приєднання. Ідеї, які слід перетворити в законні права» (Integrazione dei giovani ucraini in Italia. Verso l'accordo di adesione. Idee da trasformare in diritti) за участю представників Єврокомісії, делегації Міністерства Інтеграції Італії, делегації Посольства України в Італії, делегації Генереального Консульства України в Неаполі, представників Італійського парламенту, президента регіону «Кампанья» в справах молоді.

Прохання: визнання українських дипломів, водійських прав та право голосу!!!

Не будьте байдужими! Підтримайте своє майбутнє в Італії!

«Ми - майбутнє України, надія Італії!»

 

Програма

П’ятниця, 6 вересня

14.30 збір учасників на автобусній кінцевій зупинці на площі Кенеді в Авелліно, звідки автобус від оргкомітету допровадить учасників до табору

15:00 Заїзд. Розселення по кімнатах і палатках

16:00 Круглий стіл. Знайомство між учасниками.

Обговорення тем: «Інтеграція та досвід перебування в Італії».

“Майбутнє в Італії. Об’єднання ідей!”

Складання списку запитів до української та італійської влади

20:00 Вечеря в таборі

21:00 «Співуче вогнище», українські пісні і танці навколо ватри на природі

 

Субота, 7 вересня

8:00 Сніданок в таборі

09:30 Урочиста лінійка до відкриття Першого Форуму Української молоді в Італії!

10:00 Мітинг. Зустріч учасників з представниками місцевої, регіональної та національної влади, представниками Українського Посольства в Італії, делегацією Міністерства Інтеграції в Італії, представниками Європарламенту та Парламенту Італії, а також з активними діячами української діаспори та делегатами українських асоціацій в Італії.

«Українська молодь. Розумні та цілеспрямовані. Які перспективи та можливості у них в Італії? Соціальні проблеми та їх вирішення”.

Проситимемо визнання наших дипломів, водійських прав та право на голос!

13:00 Обід

16:00 Розваги на горі «Термініо» (змагання між командами та конкурси).

21:00 Вечірка в стилі 80-x «Talent Show»

 

Неділя, 8 вересня

9:00 Сніданок

13:00 Обід

 Програма неділі буде узгоджена з учасниками на місці.

 

Для проживання у таборі

·         I pacchetti offerti sono:

-           Pacchetto “Camera”( un posto letto nella stanza da hostello della gioventù, servizio doccia, bagno per 2 notti e 3 giorni 6-7-8 settembre con  pensioni complete = colazione, pranzo e cena per 3 giorni). Lenzuola, asciugamani è a carico dei partecipanti. 

-          Pacchetto "Camera singola" ( una stanza con un letto e con servizio doccia e  bagno per  2 notti e 3 giorni 6-7-8 settembre, con pensioni complete =colazione, pranzo e cena per 3 giorni)

-          Pacchetto “Tenda” (spazio per la tenda, doccia, bagno per 3 giorni e 2 notti con  pensioni complete = colazione, pranzo e cena per 3 giorni 6-7-8 settembre)

Дуже важливо прибути в п'ятницю після обіду на обговорення проблем української молоді різних міст Італії і в суботу зранку (о 8:00) вже бути на місці для участі у урочистій лінійці!!!

З повагою та надією на підтримку

Оргкомітет

Michele Maria Salomone

Тел.:3333347490

Отець Роман Кривий, капелан громади УГКЦ м. Авеліно

Тел.:3296496124

Тетяна Бєлякова

Тел.: 3279838568

 

Джерело: www.chiesaucraina.it/