Перший гуманітарний вантаж був переданий для потреб в'язнів
  • Пон, 24/10/2016 - 12:41

В рамках Ювілейного року Божого Милосердя, Святіший Отець Франциск оголосив 6 листопада Днем Ювілею для в’язнів. 5-6 листопада 2016 року у пенітенціарних установах відбудуться духовно-молитовні зустрічі з ув’язненими за участю єпископів, капеланів, волонтерів, що проголошуватимуть Добру Вістку про Боже Милосердя.

У підготовчий період у парафіяльних спільнотах УГКЦ проводяться доброчинні збірки гуманітарної допомоги: засобів особистої гігієни, теплого одягу, взуття, Святого Письма, приватних молитовників, натільних хрестиків, образків, вервичок.

24 жовтня 2016 року за сприянням парохій Київської Архиєпархії Св. Анни у Вишневому і Св. Василія Велликого у Києві перший гуманітарний вантаж одягу був переданий в Київський слідчий ізолятор для потреб ув'язнених жінок. Триває збірка предметів особистої гігієни, які незабаром будуть передані волонтерами для найбільш вразливих категорій в'язнів. Серед них: підлітки, жінки, особи, перебуваючі у сан-частинах, хворі й інваліди, особи без соціальних зв'язків.