Під час Літургії у Нігерії вбили 22 особи
  • Втр, 28/01/2014 - 01:21

Принаймні 22 особи загинули під час нападу секти Боко Харам на католицький храм на північному заході Нігерії. Напад відбувся під час відправи Літургії в селі Ваґа Чакава у штаті Адамава. Терористи спершу кинули вибухівку в бік молільників, а потім обстріляли їх з вогнепальної зброї.

Облога храму тривала близько 4 годин. Нападники спалили також кілька будинків та взяли заручників, доля яких наразі невідома. Щодо цього випадку ні влада Нігерії, ні армія ще не висловили своєї офіційної позиції.

Минулими днями дійшло також до двох інших серйозних нападів, в яких загинуло близько 50 осіб. 14 січня в результаті вибуху неподалік поштового відділку загинуло від 29 до 33 осіб і 50 було поранено. В неділю, 19 січня, під час нападу сект Боко Харам на селище Алау у штаті Борно загинуло 18 осіб. Ісламісти приїхали в селище шістьма автомобілями та кількома мотоциклами.

Впродовж останніх трьох років тисячі осіб загинули в наслідок нападів ісламістської секти Боко Харам. Попри реакції нігерійських збройних сил, і надалі відбуваються чергові напади. Від запровадження надзвичайного стану в травні 2013 року, відповідно до підрахунків ООН, там загинуло понад 1200 осіб.

За матеріалами wiara.pl