Підсумки ХХІ зустрічі Ради Кардиналів
  • Срд, 13/09/2017 - 17:57

У середу, 13 вересня 2017 р., Директор Ватиканського прес-центру Ґреґ Берк провів брифінг для акредитованих журналістів, під час якого представив праці 21-ї зустрічі Ради Кардиналів, що зібрала особливих радників Святішого Отця у Ватикані від 11 до 13 вересня.

Сам Святіший Отець приєднався до Ради 12 вересня вранці, напередодні повернувшись із Колумбії, а також пропустив ранкове засідання у середу з огляду на загальну аудієнцію. Були відсутні два члени Ради: кардинали Джордж Пелл та Лорент Монсенґво Пасінья.

Праці були присвячені подальшому поглибленню пропозицій для Святішого Отця, що стосуються реформи Римської Курії, а також призадумі над текстами Папи про реформу, які він виголосив при різних нагодах. Серед заторкуваних тем – Курія, як засіб євангелізації та служіння місцевим Церквам, децентралізація, роль Апостольських Нунціатур, добір персоналу, що повинен бути менше клерикальним та більше міжнародним.

Крім того, архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, представив працю своєї дикастерії. Кардинали також здійснили перегляд статутів Дикастерії в справах мирян, родини й захисту життя, що розпочала свою діяльність 1 вересня 2016 року. Кардинал Шон Патрік О’Меллі, що належить до Ради, доповів також про праці очолюваної ним Папської Комісії в справах захисту неповнолітніх.

Наступна зустріч Ради Кардиналів відбудеться від 11 до 13 грудня 2017 року.