Після абортів штат Нью-Йорк готується легалізувати комерційне сурогатне материнство
  • Срд, 20/02/2019 - 14:55

Всього через кілька тижнів після легалізації абортів, що дозволяють вбивати дітей в лоні матері аж до миті народження, губернатор штату Нью-Йорк пропонує легалізувати комерційне сурогатне материнство.

Губернатор Ендрю Куомо назвав заборону комерційного сурогатного материнства, що діє у штаті, «застарілою»

Якщо вдасться прийняти такий закон, а, швидше за все, в цьому не буде проблеми, пише LifeSiteNews, Нью-Йорк приєднається до десятка інших штатів, що вже легалізували комерційне сурогатне материнство. Певні штати дозволяють сурогатне материнство за певних умов (наприклад, для одружених пар і «альтруїстичне» сурогатне материнство), а інші – не мають законів, що означає, що сурогатне материнство дозволене по замовчуванню.

Широке прийняття сурогатного материнства в Америці суперечить позиції решти світу. У більшості європейських країн ця практика заборонена. Навіть країни, які отримали репутацію гарячих точок «репродуктивного туризму», значно обмежують або ж взагалі забороняють сурогатне материнство, включаючи Мексику, Камбоджу, Таїланд і Індію.

Причиною цього, названою у звіті Центру соціальних досліджень в Нью-Делі, є те, що «сурогатне материнство применшує вагітність до рівня послуги, а дитину – до продукту».

На даний час у штаті Нью-Йорк існує заборона на комерційне сурогатне материнство, запроваджена в 1992 році. Тоді Верховний Суд постановив, що сурогатне материнство за гроші прирівнюється до торгівлі дітьми, і тому є незаконним. «У цивілізованому суспільстві існують певні речі, які не купиш за гроші», - пояснили тоді в суді. – «Існують… цінності, які суспільство вважає важливішим, аніж надавати багатству усе, що воно може придбати: працю, любов чи життя».