Після ВДМ 50 000 молоді зібралось у Ріо на зустрічі про покликання
  • Птн, 02/08/2013 - 00:17

Впродовж багатьох років після завершення Всесвітніх Днів Молоді Рух Неокатехуменату традиційно проводить зібрання про покликання. Цього року кількість учасників перевищила всякі очікування організаторів – на цю зустріч в Ріо прибуло близько 50 тисяч молодих осіб.

Зустріч молоді з 70-країн світу очолив Кіко Аргуельо, засновник руху «Неокатехуменальний шлях». Промовляючи до молоді, він нагадав, що вони не  можуть жити лише для себе. Він висловлював до них чіткі прохання: «Я прошу молодь іти в Азію», додаючи, що, наприклад, Китай зараз потребує 20 тисяч священиків, а у Європі та інших частинах світу – брак покликань.

Під час своєї промови Кіко Аргуельо сказав: «Якщо хтось з тут присутніх хлопців відчуває, що Бог кличе його, нехай встане і підійде сюди». У відповідь йому піднялося близько 3 тисяч хлопців, які підійшли до сцени, де їх благословив Архиєпископ Ріо, Орані Темпеста.

Тоді настала черга дівчат, котрих проповідник запитав, чи котрась з них відчуває покликання до богопосвяченого життя чи волонтерської праці задля поширення нової євангелізації – близько двох тисяч відповіли ствердно.

За матеріалами Romereports.com