Поблизу сирійського Хомса викрадені 150 християн
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

Викрадення 150 віруючих греко-католиків потрясло християнську спільноту Сирії. Інцидент стався в селі Раблех, між ліванським кордоном і містом Кусайр, в провінції Хомс.

Серед викрадених християн - робітники і фермери, чоловіки і жінки, які перебували всього в декількох кілометрах від села, працюючи на ділянці, збираючи урожай яблук - основного джерела засобів існування для місцевого населення.

Греко-католик Абу Фадель, батько однієї з жертв, в інтерв'ю агентству Fides сказав, що чув гарматний вогонь і вибухи. «Ми пішли, щоб побачити, що відбувається. Ми бачили багато фургонів і пікапів, в яких вивезли людей. На ділянці були тільки коробки з яблуками, залишені викрадачами », - сказав Абу Фадель.

Він також повідомив, що область, де проживали викрадені християни, вже протягом багатьох місяців повністю контролюється збройними бригадами, які розпоряджаються тут на свій розсуд.

«Протягом минулих кількох тижнів ми не могли піклуватися про дерева на ділянці через відсутність безпеки. Потім завдяки угоді, якої домігся губернатор Хомса, ситуація стала виглядати кращою, - зазначив Абу Фадель.

«Я дуже схвильований. Мій син серед викрадених, зникло багато інших молодих людей з нашої родини. Чому? Чого хочуть викрадачі? Ми боїмося за їхню долю. Ми - мирне село, близьке до святилища св. пророка Іллі - місця, якому поклоняються і християни, і мусульмани. Ми бажаємо тільки жити в мирі з усіма », - говорить Абу Фадель.

Греко-католицькому патріарху Дамаска Григорію III Лахаму повідомили про інцидент. Глава сирійських мелхітів закликав свою паству молитися за своїх одновірців, доля яких залишається невідомою. Патріарх також звернувся із закликом до сирійських політиків: «Я звертаюся до всіх партій з проханням поважати цивільних людей і врятувати невинні життя».

Деякі християнські лідери намагаються зв'язатися з міжнародними правозахисними організаціями, щоб попросити допомоги у сформованій трагічній ситуації, передає агентство «Fides».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru