Подробиці беатифікації Павла VI
  • Суб, 18/10/2014 - 23:49

Під час церемонії беатифікації Павла VI, в якості реліквії буде використана футболка зі слідами крові Понтифіка - нагадування про замах, вчинений на нього в 1970 р. Інцидент стався в міжнародному аеропорту Маніли, де на Папу накинулася з ножем психічно хвора людина. Вбивству завадив сидячий поруч зі Святішим Отцем американський кардинал литовського походження Пол Марцинкус, який зумів відвести руку злочинця. Закривавлена футболка Павла VI буде представлена папі Франциску в спеціальному реліквіярії. Після церемонії у Ватикані вона повернеться в катедральний храм італійської Брешії, де зберігається постійно.

Подробицями беатифікації Павла VI поділився в ході спеціальної прес-конференції постулятор беатифікаційного процесу о. Антоніо Марраццо. Священик розповів, що під час церемонії на фасаді базиліки св. Петра буде розміщений гобелен в основі створення якого використана фотографія Папи, зроблена його особистим фотографом Пеппі Меризія. На зображенні Святіший Отець стоїть з піднятими і розпростертими руками, на тлі дороги. Ідея в тому, щоб показати, що Павло VI був Первосвящеником, який вів Церкву дорогами світу, оголошуючи віру, зрозумілою кожній людині мовою. Розпростерті руки Святішого Отця, за словами постулятора беатифікаційного процесу, закликають до відкритості та діалогу.

Говорячи про чудо, завдяки якому стала можливою беатифікація Павла VI, о. Антоніо зазначив, що мова йде про оздоровлення дитини, яка знаходилася в утробі матері і не могла народитися внаслідок серйозної несформованості. Тим не менш, завдяки палкій молитві батьків, деяких монахинь і американських медиків дитина народилася цілком здоровою. Її батьки побажали залишитися невідомими для громадськості і тому про них не поширюватиметься ніякої інформації, повідомив постулятор.

Літургійний день пам'яті бл. Павла VI, за бажанням папи Франциска, відзначатиметься 29 травня - в день коли Джовані Манціні, майбутній Понтифік, став священиком.