Поліція Китаю заарештовує учасників Великоднього он-лайн богослужіння, що проходило через Zoom
  • Пон, 20/04/2020 - 13:44

Декілька членів церкви Early Rain Covenant Church в Китаї було заарештовано комуністичною владою за участь в он-лайн богослужінні під час Великодніх свят. Також влада наказала негайно припинити всю релігійну діяльність.

Організація «International Christian Concern», що стежить за переслідуваннями християн по всьому світу, повідомляє, що християни брали участь у он-лайн богослужінні зі своїх домівок через додаток Zoom, під час якого було заарештовано 6 церковних лідерів і передано їх до Бюро громадської безпеки. Домашня церква, що складається з 5 000 членів в Сечуань, на чолі з пастором Ван Йі, не може збиратися разом, оскільки комуністичний режим в 2018 році закрив церкву і заарештував їх пастора та інших лідерів. З того часу вони вирішили збиратися в Інтернеті, але і це вже є неможливим.

"У той час, коли китайський народ страждає від пандемії COVID-19, бездушний режим вирішив завдати ще більше проблем своїм громадянам", - заявила Джина Го, регіональний менеджер ICC по Південно-Східній Азії - "Сполучені Штати повинні негайно відсторонити Китай від Ради з прав людини через його неповагу до людських прав". У Китаї, де зародилася пандемія коронавірусу, ізоляція по домівкам дала можливість комуністичній владі посилити свою кампанію проти християнства.

У Великодню неділю церкву Донгху, що була узгоджена китайським урядом, було зруйновано всього за 2 години, назвавши її незаконною, посилаючись на "проблеми безпеки". Також останнім часом, китайський уряд наказав знімати хрести з церков, пояснюючи це тим, що релігійна символіка не може знаходитися вище ніж прапори  Китаю. Один з місцевих віруючих заявив: «Замість того, щоб надавати народу достатньо допомоги під час пандемії, уряд знімає хрести».