Польща і Угорщина блокують закріплення «прав ЛГБТ» в законодавстві Євросоюзу
  • Чтв, 13/12/2018 - 16:48

Польща та Угорщина заблокували включення прав «ЛГБТ» у спільну заяву Європейського Союзу. Минулого тижня представники цих двох країн викликали невдоволення представників інших країн в ЄС, заветувавши включення акроніму «LGBTIQ» до спільної заяви міністрів щодо працевлаштування та соціальних послуг, метою якої було поширення «гендерної рівності у цифровій ері».

Офіційні підсумки засідання ради міністрів тепер містить лише терміни «гендерна рівність, молодь і оцифрування». Щоб вгамувати інших держав-членів, котрі були роздратовані з приводу вето Польщі та Угорщини, Австрія, на правах президентства, додала посилання на «ЛГБТІ» до документу. Однак, цей додаток класифікується лише як «президентський підсумок» і не має юридичної сили як формальні висновки Ради.

Це вже не перший випадок, коли Польща та Угорщина виступають проти порядку денного, до якого прихильні інші держави-члени ЄС. Раніше вони також боролись проти зміни визначення подружжя і сім’ї, індоктринації ЛГБТ дітям та примусового переселення мігрантів у їхніх межах, інформує LifeSiteNews.