Польські єпископи висловили солідарність з Україною
  • Чтв, 20/03/2014 - 17:01

Перед обличчям останніх сумних подій, що становили напад на територіальну цілісність України, ми прагнемо відновити слова нашої солідарності і братерської підтримки для українського народу, – зазначають члени Президії Конференції Єпископату Польщі у листі, надісланому Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі УГКЦ, та Архиєпископу Мечиславу Мокшицькому, Митрополиту Львівському латинського обряду.

Пропонуємо до вашої уваги повний текст документу:

 

Лист солідарності польських єпископів

до Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Святослава Шевчука, Глави Української Греко-Католицької Церкви,

і Архиєпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського латинського обряду

Під час засідання 364-го пленарного зібрання Конференції Єпископату Польщі, що відбувалося у Варшаві 12-13 березня, польські єпископи черговий раз виразили слова солідарності і духовної єдності з українським народом. У виданому після Пленарного Зібрання комунікаті ми зазначили, що «надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу та територіальну цілісність». Ми також закликали «до молитви в намірі мирного вирішення зростаючих конфліктів» та підтримали акцію «Caritas Polska» і Польської пошти, скерованої до наших вірних і людей доброї волі, що дає можливість надати конкретну допомогу сім’ям, що проживають в Україні.

Перед обличчям останніх сумних подій, що становили напад на територіальну цілісність України, ми прагнемо відновити слова нашої солідарності і братерської підтримки для українського народу. З виразом духовної єдності звертаємося, за Вашим посередництвом, до пастирів і вірних усіх Церков і християнських спільнот, що діють на території усієї України. Віримо, що молитва, яку неустанно підносимо перед Божим обличчям, призведе до зменшення напруги і неспокою, а також, перед обличчям кривди і несправедливості, зміцнить і з’єднає Вас у солідарній діяльності.

Черпаючи від Бога силу і міць формувати порядок і солідарне майбутнє, повторюємо для усіх для застереження слова, записані у нашому спільному посланні до народів Польщі і України: «ненависть і насильство завжди є деградацією людини і народу; натомість прощення, братерство, співчуття, допомога і любов стають тривалим і гідним фундаментом культури людського співжиття».

 

Лист, датований 19 березня 2014 року, у Варшаві підписали єпископи Станіслав Гондецький (Глава КЄП), Марек Єндрашевський (заступник глави КЄП) та Войцєх Полак (секретар КЄП).

За матеріалами wiara.pl