Польський місіонер став єпископом арктичної Канади
  • Пон, 18/02/2013 - 19:30

Папа Бенедикт XVI призначив єпископом єпархії Черчілл – Гудзонова затока в Канаді польського місіонера-облата Непорочної Діви Марії о. Веслава Круткі. Він є наступником єпископа Рейнальда Рулю, який також із Згромадження Місіонерів Oблатів Непорочної Діви Марії, що пішов у відставку відповідно до віку.

Новопризначеному єпископові Веславу Круткі 48 років. Він народився 12 червня 1964 року в місті Істебна Цешинського  повіту. У віці 15 років вступив до Малої Духовної Семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Діви Марії в Марковіцах. Його прийняли як свого випускника до новіціату цього згромадження в Кодню, а після закінчення семінарії в Обрі та священичих свячень 1990 року, о. Веслава відправили з місією в північну Канаду. З тих пір він довгий час працював серед ескімоських інуїтів в Іглуліку, а в 1999-2005 роках також очолив місіонерську делегацію облатів у Гудзоновій затоці.

Північноканадійська єпархія Черчілл – Гудзонова затока займає величезну площу, понад 2 мільйони квадратних кілометрів, але населяють її всього 32 тисячі осіб. Католиків там менше 9 тисяч. У 16-тьох дуже віддалених одна від одної парафій працюють десять священиків, серед них семеро облатів.

За матеріалами: Radio Watykańskie