Помер Георг Ратцінгер, брат Бенедикта XVI
  • Срд, 01/07/2020 - 14:06

Сьогодні, 1 липня 2020 р., помер брат Папи-емерита Бенедикта XVI – Георг Ратцінгер. Покійному було 96 років. Кілька днів тому брати зустрілись в Німеччині.

92-річний Папа-емерит приїжджав на останню зустріч з хворим братом наприкінці червня до німецького Ратизбону.

Брати Йосиф і Георг Ратцінгери прийняли священичі свячення в один день – 29 червня 1951 року.

«Можна тільки бажати, щоб усі мали таку любов, якою є братерська спільність між братами Ратцінгерами, якої ми стали свідками. Вона базується на вірності, довірі, самовідданості та на твердій основі, у випадку братів Ратцінгерів якою є спільна, жива віра в Христа, Сина Божого», - зазначив 22 червня єпископ Регенсбурга Рудольф Фодерхольцер, котрий став свідком останньої зустрічі братів.

За словами єпископа Фодерхольцера, під час візиту Бенедикта XVI біля ліжка хворого Георга кожного дня відправляли Літургію. Він додав, що під час Літургії, на якій йому пощастило бути присутнім, він відчув, що вона є «джерелом, з якого вони живуть».

Монс. Георг Ратцінгер народився у Баварії 15 січня 1924 року і був першим сином в сім’ї Йосифа і Марії Ратцінгерів. Ще в ранньому дитинстві в ньому проявився талант до музики, гри на скрипці та церковному органі.

Впродовж 30 років, від 1964 до 1994 року, Георг Ратцінгер був хормейстером в катедрі Регенсбурга.

29 червня 2011 року він відзначив 60-ту річницю священичих свячень у Римі разом з братом – Бенедиктом XVI.