Понад 140 молодих призовників зустрілися із капеланом на Київщині
  • Чтв, 07/12/2017 - 11:06

У неділю, 3 грудня 2017 року, військовий капелан із м. Василькова Київської області о. Роман Романович завітав до резервістів строкової служби  військовослужбовців  Об’єднаного навчального центру Повітряних сил Збройних сил України.

Понад 140 молодих солдатів мали можливість почути добру новину Євангелія після представлення та молитви на початку зустрічі. Священнослужитель розповідав про необхідність молитви у житті християнина та про важливість молитви “Символ віри”. Капелан звернув увагу на те, що ця молитва демонструє, у що вірить християнин, якому Богові поклоняється, пояснює суть жертви Христової і те, на що має надіятись після смерті. Також о. Роман навчав молодих призовників, як правильно хреститися і пояснив, що означають складені пальці.

Важливою подією, яка відбулася на території цієї військової частини є те, що завдяки старанням капелана о.Романа та військовослужбовця Сергія Ткачука, який довгий час працював дяком на Івано-Франківщині,  вдалося відновити та розпочати молитву у вихідні та святкові дні в місцевій каплиці, яка з невідомих причин була довгий час закрита.

На завершення священик помолився спільно з усіма присутніми на зустрічі, подякував за їхню участь у молитві, а також особливу вдячність висловив заступнику командира з виховної роботи Іванченку Дмитру за можливість послужити для добра та духовного збагачення молодих призовників.