Понад 500 науковців виступили на захист вчення Католицької Церкви, викладеного у «Humanae Vitae»
  • Срд, 21/09/2016 - 02:21

ООН фінансово підтримала видання антикатолицької книжки, яка вимагає від Католицької Церкви змінити Вчення церкви про людську сексуальність. У відповідь на це понад 500 американських науковців оприлюднили спільну заяву, у якій повністю підтримали Вчення Католицької Церкви, яке Папа Павло VІ виклав у своїй пророчій енцикліці «Humanae Vitae», повідомляє американська католицька інформаційна агенція CNA.

Науковці заявляють, що вони повністю підтримують Вчення Католицької Церкви про людську сексуальність та зазначають, що саме воно поважає справжню гідність людини. «Humanae Vitae» заперечує спотворене уявлення про людську сексуальність та статеві стосунки – саме те, що сьогодні часто у сучасному світі. «Humanae Vitae» була пророчим голосом, коли виступила проти цих зол, які є результатом широкого використання контрацепції», - заявляють науковці.

Науковці зазначають, що проспонсорована ООН книжка Джона Віджнґаардса не вносить нічого нового у дискусію стосовно моральності контрацепції, а лише повторює аргументи противників «Humanae Vitae», які було спростовано, ще у 1968 році.