Понад п’ять тисяч осіб взяли участь у 10-му Всеукраїнському військовому паломництві
  • Нед, 23/09/2018 - 20:49

У неділю, 23 вересня, Архиєрейською Божественною Літургією на площі перед Марійським собором завершилося ювілейне Всеукраїнське військове паломництво до Зарваницької Богородиці. 

На завершення паломництва владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства УГКЦ, у своєму слові висловив вдячність Господеві за дар віри: «Сьогодні ми вдячні Богові за дар віри, який ми повинні плекати, щоб почути слова Христа: «Хай тобі буде, як бажаєш!»(Мт.15,28). Єднаймося в братерстві, щоб ми були сильним і єдиним народом!».

Користуючись нагодою, паломники та гості привітали владику Михаїла з 25-літтям архиєрейської хіротонії, дякуючи за ревну працю на Христовій ниві та бажаючи ще довгих років служіння Богові та людям.

Під час урочистого закриття голова Тернопільської ОДА Степан Барна зачитав Подяку від Президента України Петра Порошенка та вручив нагороди військовослужбовцям. «Військові України є надійною опорою нашого народу. Переконаний, духовна єдність та щира молитва додасть нам сил у боротьбі за свою країну», – йдеться у привітанні Президента.

Додамо, що загальна кількість учасників ювілейного Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці перевищила п′ять тисяч осіб. Протягом двох днів військові паломники спільно молилися у Марійському духовному центрі в Зарваниці та дякували Богові за дари життя, родини, покликання, братерства та віри.

Гасло цьогорічного паломництва – “Дякую Богу, якому служу!” (2 Тим. 1, 3).

Учасники паломництва також мали змогу придбати пам′ятний значок, виготовлений з нагоди ювілейного паломництва.