Понурий 2020 рік у Франції: 222 тисячі дітей убито до народження
  • Пон, 04/10/2021 - 12:47

Французьке Управління наукових досліджень, навчання, оцінок та статистики (DRESS)
 28 вересня опублікувало статистику щодо абортів у цій країні. Кількість вбитих за рік зачатих дітей шокує, хоча у порівнянні з попередніми роками вона зменшилася на 11 тисяч. Це пояснюється пандемією, яка загалом призвела до зниження кількості всіх вагітностей. 

У 2020 році у Франції було здійснено 222 тисячі абортів. Пандемія стала для лівих політиків нагодою ще більше полегшити вбивство ненароджених дітей, вони побоювались, що умови ізоляції ускладнять доступ до таких дій. Тому було запропоновано, наприклад, продовжити термін для проведення аборту. Кількість абортів зменшилася на 4,4% порівняно з 2019 р., але це було не внаслідок відсутності доступу до амбулаторій, а загальним зменшенням кількості вагітностей під час пандемії.

У 2020 році згідно зі статистикою із тисячі жінок у віці від 15 до 49 років (що вважається дітородним) акт вбивства ненародженої дитини вчинили 14,9 жінок. Роком раніше цей середній показник становив 15,6. DRESS, однак, наголошує, що, можливо, через карантинні заходи відбулося значне скорочення кількості вагітностей, незалежно від того, бажані вони чи ні.

Ці дані виглядають набагато трагічнішими у молодших вікових групах. Найчастіше аборти робили жінки у віці 20 - 29 років. Цей відсоток становить 25,7 на тисячу осіб у віковій групі 20-24 років і аж 27,1 на тисячу осіб у віковій групі 25-29 років. 

Керолайн Ру, заступниця генерального директора Alliance Vita, зазначила, що Франція є однією з країн із найвищим у світі показником використання контрацептивів, і водночас із дуже високим рівнем абортів. 72% жінок, які зробили аборт, використовували ... контрацепцію.

Нові закони, що сприяють перериванню вагітності, під час пандемії та зосередження лікарень на боротьбі з Covid-19 призвели до меншої, ніж зазвичай, кількості абортів у державних службах охорони здоров’я. Але в приватних клініках і кабінетах абортів було здійснено набагато більше. Баналізація вбивства ненароджених дітей триває і вже представлена як “основне” право жінок. У Франції дійшло до того, що після трансляції на приватному телеканалі фільму “Неплановані” про негативні аспекти абортів та діяльність американської проабортивної організації “Planned Parenthood”, політики вимагали покарання для телестанції.