Португалія: Церковні установи зобов’язані економити електроенергію
  • Птн, 14/10/2022 - 17:47

Церковні установи, які діють у Португалії, зобов’язані економити енергію відповідно до затвердженого урядом цієї країни Плану енергозбереження на 2022-2023 рр.

Документ, який поширюється на всі громадські установи, передбачає, що все внутрішнє освітлення декоративного характеру має вимикатися у літній період не пізніше 23:00, а в зимовий – о 22:00. Згідно з новими правилами, єпархії також повинні будуть вимкнути підсвічування різдвяних декорацій у період з 6 грудня 2022 року до 6 січня 2023 року. Подібне зобов'язання запроваджено і для інших громадських установ, що працюють у цій країні.

На думку соціалістичного уряду Антоніу Кошти, затвердження правил економії електроенергії в громадських місцях, включаючи обмеження на освітлення різдвяних декорацій, пов'язане з енергетичною кризою та загрозою припинення росією постачання природного газу до країн ЄС цієї зими.

Окрім скорочення часу функціонування світлових різдвяних декорацій і запровадження обов’язку скорочення часу освітлення громадських місць, португальська влада також знизила норми температури повітря у цих приміщеннях до максимального рівня 18 градусів за Цельсієм упродовж цієї зими. Влітку ж ці об’єкти мають утримуватися при температурі не нижче 25 градусів.