Португальські ЗМІ: перемога на Євро завдяки сильній вірі
  • Срд, 13/07/2016 - 10:17

Засоби масової інформації в Португалії, в тому числі католицькі, широко пишуть про радість народу після перемоги футбольної збірної країни на чемпіонаті Європи. Вони стверджують, що вирішальне значення на шляху до успіху мала віра гравців і керівництва команди.

Журналісти цитують тренера Фернанду Сантуша, який в перших словах після перемоги в недільному фіналі подякував Богу за успіх. Він сказав, що перед кожним матчем довіряв своїх футболістів Христові. Після фінальної гри португальський тренер розповів, що вже за чотири тижні до фіналу підготував промову, в якій присвятив чемпіонський титул Ісусові.

Тим часом, католицьке агентство "Ecclesia" цитує слова Патріарха Лісабона, кардинала Мануеля Клементе, який в суботу перед фіналом зізнався, що очікує перемоги команди Португалії в фінальному поєдинку. "Я сподіваюся, що зусилля наших гравців, тренера і всіх тих, хто допоміг команді, будуть відзначені", - сказав єрарх.

Португальські журналісти нагадали, що шлях до перемоги в фіналі Євро був для португальців дуже важкий, і підопічних Сантуша серйозно критикували у себе вдома і за кордоном за мало ефектний стиль гри.