Посеред зросту насильства на Філіппінах близько 200 священиків просять про дозвіл носити зброю
  • Птн, 22/06/2018 - 15:40

Близько 200 священиків на Філіппінах подали заяву на отримання дозволу носити зброю. Такий крок спричинений вже чотирма нападами на священиків впродовж цього року, в наслідок яких трьох священиків вбито.

Після запровадження нового законодавства у 2014 році представники професій із високим рівнем ризику є виключені із звичайного процесу отримання такого дозволу. До таких «ризикованих» професій належать священики, служителі, равини, імами, юристи, журналісти, касири, банківські касири, лікарі, медсестри та певні бізнесмени.

Люди, котрі працюють у цих сферах, більше не повинні надавати докази, що вони перебувають у серйозній небезпеці і для захисту потребують зброю. Їм потрібно лише пройти перевірку на наркозалежність, контроль психічного стану та доказати, що не мають кримінальних переконань.

Серед заявок, поданих впродовж цього року, 188 надійшло від священиків і 58 від служителів. Ці заявки стосуються лише дозволу носити з собою зброю тим, хто вже її має, і відрізняються від ліцензії на придбання зброї.

Суперечки навколо священиків, які носять зброю, виникли після того, як 10 червня було вбито о. Річмонда Ніло, котрий якраз готувався до відправи Літургії. За чотири дні до того було поранено зі зброї о. Рея Урменета. Раніше цього року на Філіппінах було вбито о. Марка Вентура і о. Марчеліто Паеза.

З одного боку суперечки, певні священики виявляють бажання носити зброю для самозахисту, а інші – висловлюють незгоду і вважають, що священикам не слід дозволяти носити зброю.

«Жертви і страждання є частиною буття священиком», - зазначає єпископ Руперто Сантос з Балагни. – «Нашим покликанням є нести хрест і навіть бути розіп’ятим на цьому хресті».

Зрештою, як інформує Catholic Herald, рішення про те, чи дозволять священикам носити зброю, повинні прийняти єпархіальні єпископи.