Поштова служба США ввела заборону на релігійні зображення на листівках
  • Чтв, 03/01/2019 - 11:35

Поштова служба США ввела заборону на будь-які релігійні зображення на листівках, і тепер судиться з черговою жертвою заборони - сім'єю, яка  знялася для різдвяної листівки на тлі християнського собору.

Юристи правозахисної організації First Liberty Institute підготували судовий позов проти поштової служби США, вимагаючи негайного перегляду її правил, що забороняють пересилання зображень будь-яких релігійних об'єктів, символів і атрибутів. Приводом для позову стала відмова служби доставки від розсилки вже готових замовлених різдвяних листівок із зображенням сім'ї на тлі собору Василя Блаженного в Москві, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Headlines.

Юристи виступають від імені Тавіі Хант (Tavia Hunt). Пані Хант направила партію різдвяних листівок в популярну службу розсилок Zazzle.com, на яких відображена вона сама з чоловіком і дітьми на тлі собору. Замовлення на партію листівок було підготовлено іншою відомою дизайнерською компанією Stamps.com, яка давно працює у співпраці з поштою США. Однак співробітники служби розсилок Zazzle.com відхилили замовлення на розсилку вже готових листівок на тій підставі, що зображення порушує новий пункт правил поштової служби США, що забороняє пересилання «будь-яких зображень релігійного змісту» на штучних замовних листівках - ця норма була введена в 2017 році.

«Виникла абсурдна ситуація - виходить, що громадянину доводиться судитися, щоб послати різдвяну листівку, - з обуренням говорить Хірам Сассер (Hiram Sasser), головний юрисконсульт First Liberty Institute. - Правила поштової служби стали настільки плутаними, і застосовуються настільки довільно і несправедливо, що навіть постійні оптові клієнти цієї служби не завжди знають, що заборонено, а що дозволено. Фактично поштова служба доручила компаніям Zazzle і Stamps.com займатися відвертою дискримінацією громадян».

Юристи First Liberty Institute направили офіційний письмовий протест на адресу дирекції поштової служби США. В цьому протесті вони заявляють, що «немає ніяких задовільних підстав для заборони зображення великого пам'ятника культури - а саме собору Василя Блаженного - на підставі положення про заборону« зображень релігійного змісту ». У своєму протесті вони також повідомляють про підготовлений судовий позов у цій справі.

«Якщо Ви вважаєте, що фотографія сім'ї пані Хант на тлі історичної пам'ятки містить «зображення релігійного змісту», що порушує відповідну норму правил поштової служби, то в цьому випадку ваші правила входять в протиріччя з першою поправкою до конституції США, - говориться в тексті протесту. - На цій підставі ми залишаємо за собою право вимагати по суду належного відшкодування шкоди, завданої конституційним правам пані Хант».