Посол Хорватії в Україні власноруч приготувала святковий обід для 25 київських бездомних
  • Чтв, 22/12/2022 - 12:17
«Запрошуючи на обід найбідніших, Ви запросили до себе самого Бога», - сказав до пані Аніци київський бездомний Анатолій
 
Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Аніца Джамич власноруч приготувала святковий обід для 25 київських бездомних та запросила працівників Місії «Карітас-Спес Україна». Це була дуже тепла зустріч зі співом колядок та привітаннями. «Приємним є той факт, що люди, які презентують інші країни тут, в Україні, які діють від імені своїх урядів задіяні не лише в політичну підтримку України, але також звертають погляд на найбільш потребуючих, які під час війни особливо гостро відчувають стигму бідності. Це дуже зворушує, бо не кожен навіть тут, в Україні, відкритий на бездомних, на тих хто можливо погано пахне, на тих, хто говорить простою мовою. Цей вираз пані Посла дуже повчальний для всіх нас», - зазначив виконавчий директор Місії отець В’ячеслав Гриневич SAC.
 
Спільний обід в Посольстві Хорватії вже можна назвати доброю традицією, бо другий рік поспіль перед Різдвом пані посол запрошує до себе особливих гостей. Керівник програми «Кухня для бездомних» брат Себастіан Янковський ОМІ розповів, що для наших підопічних це справжнє свято, коли їх з вулиці запрошують на званий обід та приймають як найближчу родину. «Атмосфера на зустрічі була дуже теплою, ми вітали пані Аніцу, співали колядки та просто розмовляли про життя. Такі моменти повертають для них віру в людей і доброту», - розповів брат Себастіан.
 
Дякуємо хорватському народу за підтримку і безпосередньо Повноважному послу Хорватії в Україні Аніці Джамич за відкрите серце на потреби українців,- пише Caritas-Spes Ukraine.