Посол Ватикану Клаудіо Гуджеротті відвідав Краматорськ
  • Срд, 24/02/2016 - 18:45

Сьогодні 24 лютого, Апостольський Нунцій зустрівся з мером Краматорська побував в благодійному фонді "Карітас Краматорськ", а також має намір зустрітися з переселенцями, що проживають в Краматорську.

На початку Клаудіо Гуджеротті відвідав міськвиконком, де зустрівся з міським головою Андрієм Панковим і обговорив з ним деякі гуманітарні питання. Основною ж темою була тема переселенців і їх адаптації.

Після зустрічі з міським головою, архієпископ відвідав благодійний фонд "Карітас Краматорськ", основою діяльності якого є якраз допомога ВПО.

Зі словами привітання до апостольського нунція звернувся глава "Карітас Краматорськ" отець Василь (Іванюк):

Крім того, на зустрічі з Клаудіо Гуджеротті були присутні представники ради церков міста Краматорська, позаштатний радник міністра соцполітики Олександр Ворошков, а також керівництво Попаснянського району Луганської області.

Про мету свого візиту, архієпископ сказав, що прибув, перш за все, для того щоб "передати підтримку Папи людям Донбасу і запевнити людей, що їх проблеми дуже близькі Святому Престолу":

Також апостольський нунцій передав послання Папи Римського народу Донбасу:

У спілкуванні з апостольським нунцієм представники євангельських церков відзначили надзвичайну важливість і унікальність взаємодії християн різних конфесій на ниві благодійної та волонтерської діяльності в Краматорську. Відзначалася і провідна роль у цій діяльності фонду Карітас, а також той факт, що крім матеріальної допомоги, переселенці потребують і  духовної та психологічної підтримки

Цю позицію підтримав і президент "Карітас Україна" Андрій Васькович:

"Важливо не тільки дати людині матеріальну підтримку, а й віру, і надію на майбутнє. З досвіду можу сказати, що люди, які пережили жахи війни дуже надихаються, коли відчувають до себе добре і людське ставлення. І наше завдання стати такими натхненниками".

Для довідки, тільки за 6 місяців минулого року, "Карітас Краматорськ" витратив понад 4,5 мільйонів гривень на харчування і медикаменти для нужденних. Також благодійний фонд починає більш активну діяльність в Луганській області, особливо в прифронтовій зоні.

Після закінчення зустрічі і знайомства з персоналом "Карітас Краматорськ", архиєписокп Клаудіо Гуджеротті висловив бажання відвідати молодіжну платформу "Вільна хата" та поспілкуватися з молоддю Краматорська, а також відвідати сім'ї переселенців, які проживають в місті. Цю позицію підтримав і президент "Карітас Україна" Андрій Васькович: "Важливо не тільки дати людині матеріальну підтримку, а й віру, і надію на майбутнє. З досвіду можу сказати, що люди, які пережили жахи війни дуже надихаються, коли відчувають до себе добре і людське ставлення. І наше завдання стати такими натхненниками".