Посвячення монастирського комплексу в Улашківській обителі
  • Суб, 25/10/2014 - 00:45

22 жовтня 2014 р., у Василіянській обителі Різдва Матері Божої в с. Улашківці (Тернопільська обл.), відбулось посвячення новозбудованого монастирського комплексу, яке довершив Канонік Папської Римської Базиліки Santa Maria Maggiore, Преосвященний Владика Іриней Білик, ЧСВВ, за участю Отців Василіян, єпархіяльних священиків, жертводавців, гостей та парафіян.

Насамперед, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку з Єпископом співслужили ієромонахи з різних Василіянських монастирів, серед яких був присутній також Протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні о. Павло Райчинець, ЧСВВ.

У своїй проповіді Владика Іриней підкреслив важливість події, яка зібрала всіх присутніх у цей день в Улашківській обителі. Значення відродження і розвитку цього монастиря, Владика показав також в контексті цьогорічного святкування 25-ліття виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви.

Після Літургії, відбулося освячення води на монастирському подвірʼї, після чого присутні зібралися перед новозбудованим монастирським комплексом.

Урочисто увійшовши до приміщення Владика із священнослужителями здійснив Чин освячення монастиря та поблагословив Ченців на ревне і самовіддане служіння у цьому святому місці.

Після освячення монастирського комплексу у храмі відбулися заходи з нагоди 25-ліття виходу з підпілля УГКЦ. Були вручені грамоти та висловлені подяки.

Ігумен монастиря о. Теодосій Крецул, ЧСВВ, висловив щиру подяку усім учасникам цієї святкової та історичної події.

Слід згадати, що монастирський храм в Улашківській обителі має статус Папської базиліки – духовно споріднений з Папською Базилікою Святої Марії Більшої в Римі. Тут знаходяться дві Чудотворні Ікони: Божої Матері та Святого Івана Христителя, а також частина Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Тому в цей день, духовною силою і багатством «Улашківської базиліки Різдва Матері Божої», учасники свята отримали Повний Відпуст та Благословення, яким наділена ця святиня.