Позбавлені батьківської опіки діти з Івано-Франківщини знайомилися із столицею
  • Чтв, 16/08/2018 - 11:11

Цими днями Благодійний фонд "Ти-АНГЕЛ" за фінансової підтримки Патріаршого паломницького центру УГКЦ організував екскурсійну поїздку до Києва для вихованців Міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що в с. Мединя Івано-Франківскої області.

Уже від початку поїздка для кожного мандрівника була захоплива, бо чи не вперше вирушили так далеко і не будь-куди, а до самої столиці. Група 12 дітей віком 7-13 років, окрім екскурсійної програми центральною частиною столиці (Майдан Незалежності, вул. Хрещатик, урядовий квартал, Києво-Печерська лавра), відвідала ті куточки Києва, які не можуть залишити байдужою жодну дитину.

Так, вони завітали на екскурсію до Київської кондитерської фабрики і випробували себе в ролі творців шоколадних смаколиків. Багато вражень, а особливо світлин, залишилося від відвідин Київського зоопарку. Встигли гості столиці побувати і в національному музеї «Меморіал жертв Голодомору», де взяли участь у майстер-класі з виготовлення свічок і пообіцяли запалити їх 25 листопада, у День пам’яті жертв голодомору.

Заключною атракцією для дітей була поїздка у Київському метрополітені, якою вони були неймовірно захоплені. Загальні враження мандрівників коротко сформулював один з керівників групи: «Діти були щасливі! Емоції просто рвали їх на шматки!»

Сподіваємося, що позитивні враження дітей від екскурсії Києвом сприятимуть їхньому духовному збагаченню і допоможуть розпочати новий навчальний рік із радістю.

За матеріалами: http://pilgrimage.in.ua