Позбавлення зарплатні через відмову від щеплень є тяжким гріхом – отець Юстин Бойко
  • Суб, 15/01/2022 - 14:30

Згідно зі вченням Католицької Церкви, невиплата заробітної плати належить до категорії особливо тяжких гріхів – поруч з навмисним убивством та гомосексуалізмом. Про те, що цей підхід варто застосовувати до ситуацій, що виникають у зв’язку з примусом до вакцинації, нагадав ієромонах УГКЦ Юстин Бойко.

Відомий львівський священник прокоментував в ефірі Радіо Марія низку питань, пов’язаних із теперішнім способом реагування на епідемію COVID. З-поміж іншого, о. Бойко наголосив на несправедливості дискримінаційних практик, які ставлять за мету примусити до вакцинації.

«Людей почали ділити за кастовістю – ті, які вакциновані і ті які не вакциновані. Я вже не кажу про звільнення з роботи людей. Звільняють із роботи, не виплачуючи зарплату, а невиплата заробітної плати є гріхом, який кличе пімсту з неба», – ствердив священник.

Юстин Бойко наголосив на небезпеці загальних тенденцій обмеження свободи. «Мене особисто болить, що порушуються істотні права людини і її свобода. Адже свободу людині дав Господь-Бог», – сказав він, додавши, що нині «з’являється жовте світло [яке сигналізує], що попереду може бути будь-яка диктатура».

Священник також зазначив, що епідемію «починають використовувати на різний спосіб світові політики», розглядаючи її як «точку, з опорою на яку можна по-новому урядувати у світі». Крім того, він негативно оцінив частково пов’язані з COVID віртуалізацію життя та трансгуманістичні тенденції.

Окремо о. Юстин Бойко зауважив, що епідемія засвідчила кризу в житті Церкви, зокрема надмірну зосередженість на земних речах коштом найвищих, духовних цілей.

Нагадаємо, раніше примус до вакцинації засудили українські римо-католицькі єпископи Броніслав Бернацький, Мар’ян Бучек та Станіслав Широкорадюк.

 

Джерело: Політична Теологія