Пожертва Папи для постраждалих від землетрусу на острові Лесбос
  • Пон, 03/07/2017 - 20:59

Папа Франциск передав 50 тисяч євро для постраждалих від землетрусу, який кілька тижнів тому сколихнув південну частину грецького острова Лесбос. Того самого, який він відвідував у квітні минулого року разом з Константинопольським патріархом Вартоломеєм І, аби підтримати біженців і тих, які їм допомагають.

Повідомлення про дар поширила Апостольська нунціатура. «Несподівана пожертва, що є знаком близькості й любові Папи Франциска до населення, ураженого сильним землетрусом 6,3 балів за шкалою Ріхтера, надійшла після того, як архиєпископ Ніколаос Прінтесіс попросив нунціатуру проінформувати Святішого Отця про ситуацію на острові», – зазначає співробітник папського представництва монсеньйор Массімо Каттерін.

Цей жест має екуменічний характер. Більшість отримувачів допомоги – православні, адже католиків на Лесбосі нараховується лише приблизно 50 осіб. Кошти будуть передані мешканцям села Вріссас, яке було вщент знищене першими підземними поштовхами. Через три дні після трагедії там побував архиєпископ Афінський та Всієї Греції Єрронім ІІ, Глава Елладської Православної Церкви.

Представник Апостольської нунціатури в Афінах повідомив, що він разом з архиєпископом Ніколаосом відвідають Вріссас і зустрінуться з представниками місцевої влади, на місці вирішуючи, яким чином найкраще розпорядитися коштами, надісланими Святішим Отцем. «На Лесбосі до Папи ставляться з великим признанням та любов’ю, адже він знає, що надзвичайний стан, викликаний стихійним лихом, додається до іншого, яким є ситуація з біженцями», – зазначає монсеньйор Массімо Каттерін.