Представник Святого Престолу відвідав В'єтнам
  • Суб, 17/08/2013 - 17:32

Католики становлять меншість населення В'єтнаму, але вони можуть внести вирішальний внесок у розвиток нації шляхом просування «справжньої свободи релігії та совісті» - основних прав людини, які зобов'язані поважати кожен народ у світі. З такими словами звернувся до віруючих представник Святого Престолу Архиєпископ Леопольдо Джіреллі в ході триденного візиту до В'єтнаму з 10 по 12 серпня.

Ватиканський дипломат, - за повідомленням католицького інформаційного агентства «AsiaNews», - відвідав єпархії Віньлонг, Лонгсюен та інші області в Дельта річки Меконг, зустрічаючись з десятками тисяч місцевих католиків. В єпархії Віньлонг (близбко 180 км від Хошимін) на півдні В'єтнаму, архиєпископ Леопольдо Джіреллі відвідав парафію Тан-Мей-Тай. Другим етапом візиту стала сусідня єпархія Лонгсюен, де в парафії Бо От він співслужив Святу службу з місцевим єпископом Джозефом Тан Сюанем і 30 іншими священиками, у присутності більше 5000 віруючих з місцевої та інших сусідніх парафій. Католицька громада радісно зустріла представника Папи Франциска, вбачаючи в ньому «символ любові Ісуса серед них". У своїх проповідях монс. Джіреллі закликав в'єтнамських віруючих молитися і проводити благодійну діяльність, привів в приклад біблійного патріарха Авраама, «який послухався божого заклику».

Пастирський візит представника Святого Престолу торкнувся і парафій провінції Анзянг - колиски Місцевої католицької громади, землі місіонерів і мучеників, у тому числі святого Петра Джона Конго і святого Емануеля Фунга. Саме з цих земель почалася справа євангелізації В'єтнаму, - країни, де католики становлять 10% населення.

Монс. Джіреллі висловив своє захоплення і гордість за розвиток в'єтнамської Церкви та католицької громади, яка вміє «жити з мужністю і вірою, наслідуючи приклад Авраама, який завжди вірив у любов Бога».

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va