Представник Ватикану до Ради Безпеки ООН: Мир на Близькому Сході можливий тільки шляхом діалогу
  • Чтв, 25/07/2013 - 15:12

«Війну ніколи не можна розглядатися як спосіб вирішення конфліктів. Якщо вже до неї дійде, її може подолати тільки мир, досягнутий шляхом перемовин, діалогу та примирення», – сказав під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході Архиєпископ Френсіс Чуллікатт.

Постійний спостерігач Святого Престолу при ООН навів тривожні цифри, які ілюструють наслідки конфлікту в Сирії. Майже 7 мільйонів осіб, з яких близько половини діти, потребують негайної гуманітарної допомоги. Архиєпископ Чуллікатт також звернув увагу на тяжке становище близько двох мільйонів місцевих біженців у Лівані, Йорданії, Іраку, Туреччині та Єгипті, а також понад 4 млн. осіб, які втратили свої будинки. Він зазначив, що тривалий конфлікт у Сирії призведе до дестабілізації в цілому регіоні.

Представник Святого Престолу наголосив на особливому погіршенні ситуації християн, що перебувають на цій території з 2000 року. Вони не мають захисту і потерпають від нападів ісламських екстремістів. Християн викрадають, вбивають і грабують. Від початку конфлікту в Сирії знищили понад 60 церков і будинків, які належали християнським спільнотам. «Не буде прогресу і справедливості, якщо не нададуть релігійним та етнічним меншинам належного місця як повноправним членам суспільства», – зазначив ватиканський дипломат на форумі Ради Безпеки ООН.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va