Глава УПЦ КП проситиме владу США озброїти Україну
  • Срд, 04/02/2015 - 13:05

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет під час зустрічей із представниками американської влади говоритиме про роль США як гаранта миру в Україні за Будапештським меморандумом, а також про допомогу з боку Америки, в тому числі зброєю. Про це він сказав під час прес-конференції в посольстві України в Вашингтоні, передає УНН.

«Ми з Владикою Єпіфанієм приїхали на молитовний сніданок, який щорічно проводить президент США, для того, аби помолитися разом за мир та спокій у світі, а, з іншого боку, поспілкуватися та нагадати, що ми просимо Сполучені Штати до кінця виконати зобов'язання гаранта, тобто допомогти Україні захистити свою територію», – зазначив Патріарх.

Він нагадав, що Україна свого часу довела миролюбність, коли в 1994 році віддала весь потенціал ядерної зброї, який був третім за обсягами у світі. Тоді був підписаний Будапештський меморандум, і гарантами виступили США, Британія та Росія.

«Якщо Будапештський меморандум не буде дотриманий, довіра до міжнародних договорів у світі буде втраченою»,–  зауважив Патріарх.

Він водночас підтвердив, що говоритиме про необхідність надання українському війську сучасних видів оборонної зброї.

«Ми можемо і самі випускати озброєння, але зараз ми просимо допомогти нам захистити свою територіальну цілісність», -–зауважив він.

Патріарх Філарет закликав діаспору підтримати Україну коштами та гуманітарною допомогою населенню, яке страждає від агресії на Донбасі, а також молитвами за мир та спокій в Українській державі.

Нагадаємо, візит Патріарха до США триватиме до 6 лютого.