Префект Конгрегації для Східних Церков відвідає українську спільноту Брюсселю
  • Суб, 11/07/2015 - 12:27

Кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков, у суботу, 11 липня 2015 р., в день літургійного спомину святого Венедикта Нурсійського, Покровителя Європи, здійснить візит до Бельгії, де візьме участь у святкуваннях 90-річчя венедиктинського абатства в Шевтоні, який відомий тим, що його спільнота молиться у латинському та візантійському обрядах.

У неділю, 12 липня, кардинал Сандрі молитиметься Євхаристійне богослуження з халдейською спільнотою Брюсселю та відвідає місцеву українську греко-католицьку громаду. Як читаємо у повідомленні Конгрегації Східних Церков, згадане ватиканське відомство, таким чином, прагне черговий раз висловити духовну близькість вірним східного обряду в діаспорі, особливо тим, які походять з теренів, які переживають війни та конфлікти.

Повертаючись до Риму, кардинал-префект відвідає заснований 2009 року монастир святого Шарбеля Ліванського Маронітського Чину, де відбудеться зустріч священиків східного обряду, які душпастирюють в околицях Брюсселю.

Радіо Ватикан