Префект Конгрегації для Східних Церков відвідав Генеральну Капітулу ЧСВВ
  • Чтв, 14/07/2016 - 20:35

14 липня 2016 р., Префект Конгрегації для Східних Церков, Кардинал Леонардо Сандрі, разом із своїми співпрацівниками, відвідав учасників Генеральної Капітули Василіянського Чину Св. Йосафата, яка цими днями триває в Українській Папській Колегії Св. Йосафата в Римі.

Разом з Кардиналом Сандрі, до осідку проведення Капітули прибули також працівники Конгрегації: Лоренцо Лоруссо, Павліно Россі та Флавіо Паче.

Зустріч відбулася у Каплиці Колегії, де високодостойних гостей привітав Протоархимандрит о. Ґенезій Віомар ЧСВВ, після чого до Капітули звернувся сам Префект Конгрегації.

Згідно з Кодексом Канонів Східних Церков (К. 413), оскільки Василіянський Чин є папського права, то стосовно внутрішнього керівництва і чернечої дисципліни він підлягає безпосередньо і виключно Апостольському Престолові.

Крім того, складаючи довічну професію, ченці-василіяни обіцяють Римському Архієрею постійну вірність і підлеглість.

Здійснюється ця посвята та підлеглість якраз через Конгрегацію для Східних Церков, яка є відомством Римської Курії, що відповідає за контакти з Церквами візантійського (до якого належить Василіянський Чин), сирійського, вірменського, халдейського та коптського обрядів, які знаходяться в єдності з Апостольським Престолом.

Префект Конгрегації Леонардо Сандрі побажав учасникам цьогорічної Капітули ЧСВВ успішної праці, яка в основному зосереджена на остаточному затвердженню Статуту Василіянського Чину. А також поручив усіх Василіян опіці Матері Божої та уділив своє Благословення. 

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Делегат Капітули

Асистент Секретаря Капітули