Прем’єр-міністр України зустрівся з українською громадою в Римі
  • Суб, 26/04/2014 - 23:47

Сьогодні, о 13.00, Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр України, відвідав собор Святої Софії в Римі – головну українську святиню за кордоном. Главу українського уряду зустрічав Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ.

Арсеній Яценюк зустрівся з українською громадою Рима одразу після свого візиту до Ватикану, де він мав аудієнцію у Папи Франциска та зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Апостольської Столиці. Прем’єр-міністр запалив свічку перед стіною пам’яті Небесної сотні, на якій розташовані світлини загиблих героїв Майдану, та провів брифінг для українських та закордонних ЗМІ. Відтак Глава українського уряду відвідав собор Святої Софії, де відбулась молитва за Україну.

Відповідаючи на запитання журналістів про мету візиту до Святішого Отця, Прем’єр-міністр відповів, що «приїхав просити Папу Франциска молитись за Україну і підтримати український народ у цей непростий час».

Главу українського уряду супроводжував в.о. Міністра закордонних справ Андрій Дещиця, Посол при Апостольській Столиці Тетяна Іжевська та Посол при Італійській Республіці Євген Перелигін. На зустріч з Прем’єр-міністром прийшли представники духовенства, монаших чинів та згромаджень, представники ректоратів українських папських колегій та української спільноти Рима. Арсеній Яценюк подякував усім за присутність та запевнив, що український уряд відчуває підтримку закордонного українства.

Додамо, що Арсеній Яценюк зустрівся із Святішим Отцем напередодні важливої події в історії Католицької Церкви – канонізації двох визначних Понтифіків минулого століття: Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II. На зустрічі з українським урядовцем Папа Франциск подарував йому ручку, додаючи: «Сподіваюся, що цією ручкою буде підписаний мир». Натомість Арсеній Яценюк подарував Святішому Отцеві фотографію з подій на Майдані. Крім цього, він зустрівся також з Прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці, який висловив свою підтримку політичних та економічних реформ в Україні.  

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua