Прем’єр Великобританії: Християни повинні мати змогу вільно говорити про свою віру
  • Срд, 01/03/2017 - 16:13

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей зазначила, що християнство у Великобританії відіграє важливу роль і робить її такою країною, яка працює для усіх.

Виступаючи на прийомі для релігійних представників на Даунінг Стріт у вівторок 28 лютого, прем’єр розповіла, що її виховання в парафіяльному будинку сформувало її, оскільки вона була свідком «багатьох жертв і важкої праці», інформує The Tablet.

«Ми повинні відзначати роль християнства у наші країні. У нас є дуже сильна традиція релігійної толерантності та свободи слова, а наша християнська спадщина є тим, чим ми повинні пишатись. Ми повинні і надалі дбати про те, щоб люди могли вільно говорить про свою віру, і це без сумніву включає віру в Христа».

«Я також вважаю, що християнство відіграє важливу роль в тому, щоб робити Великобританію країною, що працює для усіх», – зазначила прем’єр Тереза Мей. Хоча Церква і Уряд не завжди погоджуються між собою, на думку п. Мей, є багато сфер, в яких вони можуть співпрацювати.

Однією з цих сфер є допомога християнам та релігійним спільнотам, яких переслідують по всьому світу. «Важко уявити, що сьогодні людей досі переслідують і вбивають через те, що вони – християни. Ми повинні підтвердити наше рішення стати на захист свободи людей усіх релігій, щоб вони могли практикувати свої вірування в мирі і безпеці», – зазначила прем’єр, додаючи, що сподівається на підтримку уряду в цьому питанні.