Прес-анонс ПІША ПРОЩА ЗІ ЛЬВОВА ДО СВЯТОУСПЕНСЬКОЇ УНІВСЬКОЇ ЛАВРИ СТУДІЙСЬКОГО УСТАВУ УГКЦ
  • Срд, 16/08/2017 - 16:14

У п'ятницю, 25 серпня 2017 р.,  о 7 год ранку Божественною Літургіє у Храмі св. Арх. Михаїла (вул. Винниченка 22), розпочнеться ХХVІ піша проща до Святоуспенської  Унівської Лаври з нагоди престольного празника Лаври.

З нагоди 125-річниці з Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого провідною темою прощі обрано слова з герба ісповідника віри «PER ASPERA AD ASTRA!», що означають «ЧЕРЕЗ ТЕРНИ ДО ЗІРОК»!

БІБЛІЙНИЙ МОТИВ: «Багато з перших будуть останніми, а останні – першими» (Матв.19.30)

Під час триденної духовної мандрівки прочани матимуть можливість приступити до тайни покаяння, брати участь у Божественних Літургіях та інших богослужіннях, молитися, спілкуватися, читати Біблійні уривки по групках, а також слухати реколекційні науки від  спеціально запрошених реколектантів, серед яких Владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівський, Владика Теодор (Мартинюк),єпископ-помічник Тернопільський та інші цікаві і харизматичні особистості…
МАРШРУТ ПРОЩІ
ПЯТНИЦЯ, 25 СЕРПНЯ 
ЛЬВІВ
Проща розпочнеться Св. Літургією о 7: 00 в Храмі св. Архистратига Михаїла
І вирушить зі Львова о 9:30
Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці
СОСНІВКА 
Храм Зіслання св. Духа

ВИННИЧКИ

Храм св. велик. Димитрія

15:00 - Прибуття

Молебен до Пресвятої Богородиці

Відпочинок, перекуска

Вихід
ШОЛОМИЯ 
Храм св. Пророка Іллі
ЗВЕНИГОРОД 
Храм св. Миколая Мирликійського (ночівля)

СУБОТА, 26 СЕРПНЯ
ЗВЕНИГОРОД 
Храм св. Миколая Мирликійського
РОМАНІВ
Храм св. Арх. Михаїла
ПІД’ЯРКІВ 
Храм св. Бориса і Гліба
СТАНИМИР
Храм Богоявлення Господнього (ночівля)

НЕДІЛЯ, 27 СЕРПНЯ
СТАНИМИР
Храм Богоявлення Господнього
ЛАГОДІВ 
Храм св. Арх. Михаїла
УНІВ
Лавра Успення Пресвятої Богородиці
16:00 – зустріч прочан
Молебень до Пресвятої Богородиці

Організатори просять про молитовну підтримку успішного проведення прощі. Протягом останніх років у серпневій прощі до Унівської Лаври бере досить велика кількість прочан (понад 1500 осіб) з різних куточків України і закордоння. Така ситуація вимагає досить клопіткого приготування, яке вимагає немалих видатків, які пов'язані переважно з поселенням та харчуванням прочан, перевезенням речей, технічним супроводом тощо. З огляду на це організатори просять про фінансову підтримку прощі.

Пожертви  можна скласти:
- у скарбонку, яка є виставлена на тетраподі у храмі св. Архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22);
- на монастирській фірті;
- а також безпосередньо керівнику прощі  єрм. Пантелеймонові (096 722 87 74).

Додаткова інформація: Монастирська фірта при храмі св. Арх. Михаїла у Львові, вул. Винниченка 22 ( 032) 235 7355
Керівник прощі: єрм. Пантелеймон Гербери, студит

email: proshauniv@gmail.com

Fb –подія : XXVI Піша проща Львів-Унів: Через терни до зірок

Довідка: Серпнева піша проща Львів- Унів –  вже традиційна трьохденна духовна мандрівка прочан, які вирушають зі Львова 25 серпня і прибувають до Унева 27 серпня напередодні празника Успення Пресвятої Богородиці. На сьогодні серпнева проща налічує близько 1500 прочан і  має три маршрути: перший провадить через села Чижиків і Лагодів, другий – через Звенигород і Станимир і третій – через Верхню Білку і Лагодів.

В Україні прощі до Унева відновилися з початком Незалежності, коли Лавру було повернено монахам - студитам. Першу прощу, після довгих років переслідування, було зорганізовано в серпні 1991 року з нагоди храмового празника Лаври. Попровадив її єрм. Йосиф Мілян (зараз  єпископ-помічник Київської Архиєпархії) разом з Марійською дружиною храму св. Архистратига Михаїла у Львові. У перших роках проща тривала два дні. Кількість прочан, що брала участь у прощі коливалася від 150 до 300 осіб.  Переломним моментом в новітній історії серпневих прощ до Унева став 1999 рік. Саме тоді прочанський шлях було збільшено до трьох днів. У 2000 році до організації прощі приєдналася молодіжна християнська організація «Українська Молодь – Христові». Завдяки посиленій активності її членів за декілька років серпнева проща набрала більш молодіжного колориту, а кількість прочан збільшилася до 1000 осіб, а в деяких роках навіть більше.