Прес-конференція з приводу паломництва мощей святого Івана Боско до Тернополя
  • Пон, 01/04/2013 - 13:15

2 квітня (вівторок) в приміщенні управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ (вул. Січових Стрільців 6а), об 11.00, відбудеться прес-конференція на тему паломництва мощей святого Івана Боско до Тернополя. Організатори представлять план заходів на час перебування мощей у в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Як повідомляли раніше, cаркофаг з мощами католицького священика, педагога, покровителя молоді та вихователів перебуватиме в Архикатедрі. Згідно з графіком, святу реліквію привезуть 5 квітня о 20 годині, а вже о 13 годині 6 квітня — вона покине Архикатедру.

В Україні мощі перебуватимуть з 29 березня по 11 квітня. Заплановано відвідини сімох міст нашої держави, серед яких Одеса, Київ, Коростишів, Тернопіль, Львів, Перемишляни та Бібрка.

У світову мандрівку саркофаг із мощами Івана Боско вирушив у 2009 році. Паломництво мощей проводиться з нагоди підготовки до святкування 200-річчя від дня народження святого у 2015 році.

Отець Боско - відомий християнський педагог. Він створив унікальну систему виховання молоді, яка в науковому середовищі називається “запобіжною системою виховання”. Він є засновником Салезіянського згромадження, яке в католицькій церкві присутнє у 130 країнах світу та є третім за чисельністю. Отці-салезіани продовжують місію свого засновника – працюють задля всебічного розвитку молоді на основі християнської віри і моралі.

Джерело: www.tze.org.ua